STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Tippek a meghűlés kezelésére (X)

2017-10-17

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ismét beköszöntött az ősz és vele együtt a hűvösebb idő. Ilyenkor sokkal gyakoribbak a megfázásos betegségek a gyerekek körében is. Ebben az időszakban támadja meg legszívesebben a kicsiket a nátha, a láz, az orrfolyás, és a megfázásos tünetek harmada. Sajnos a kisbabák hajlamosak rengeteg megfázást összeszedni, mivel az immunrendszerük még nem elég fejlett ezek kivédésére.

A nátha mögött mindig vírusos fertőzés áll. Bárhol elkaphatja a pici, elég akár egy tüsszentés vagy köhögés a szobában, hiszen a vírusok a levegőben is terjednek.

 

Ha a kisbabádnak egyszerű megfázása van, ezek közül a tünetek közül bármelyiket észlelheted: 38 C fokos láz, köhögés, piros szemek, torokfájás, bedugult orr, orrfolyás, étvágytalanság, ingerlékenység, nyugtalanság, akár a nyirokcsomó megduzzadása (hónaljban, nyakon és a fej hátsó részén).

                         

A megfázás következtében a gyerekeknek nehéz lesz a légzésük, mert tele van az orruk váladékkal, ezért nehezebb lesz az etetés is. A gyerekek kb. 4 éves korukig nem tudják kifújni rendesen az orrukat, ezért segítség kell a váladék eltávolításában.

 

Az orrszívástól a legtöbb kezdő szülő ódzkodik, pedig komoly szövődmények kerülhetők el vele, mint például a középfülgyulladás, és a betegség lefolyását is meggyorsíthatja, mert nem tudnak az orrban pangó váladékban elszaporodni a bacilusok.

Láz esetén érdemes fülhőmérőt használni, vagy ha a baba cumizik jó megoldás a cumis lázmérő is. A digitális lázmérők viszonylag hamar, 2-3 perc alatt pontos eredményt mutatnak.

 

A hagyományos lázmérő csak akkor mutat pontos eredményt, ha 5-10 percen keresztül nyugodt tud maradni a baba. Azonban, ha ezzel gyakran probléma adódik, akkor érdemes beszerezni egy fül és homlok lázmérőt, ami azzal az egyedi tulajdonsággal rendelkezik, hogy nem kell közvetlen kontaktus ahhoz, hogy a baba lázát meg lehessen mérni.

 

Sokan már a 37,6°C-os hőmérsékletet is lázként kezelik, pedig valójában 38°C alatt nem beszélünk lázról és csillapításra sincs szükség.

 

Jót tesz ilyenkor, ha nagyobb a levegő páratartalma, ezért érdemes párásítót használni. Az aromaterápiás ultrahangos párásító a szoba hőmérsékletének emelkedése nélkül termel gőzt és teszi egészségessé a környezetet.

 

ITT az Ápolás kategóriában bővebben olvashattok a fent említett termékekről, illetve további hasznos termékeket is találtok még, amelyek megkönnyítik a mindennapokat.

Ajánló

Amikről még nem hallottál.
Így viselkedj babanézőben!
Egy kis segítség, ha úton van a testvér.