STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
Mi, szülők, türelmetlenül várjuk, mikor kerül már le a pelenka a kicsiről, mikor szoktathatjuk végre sikeresen bilire, wc-re. Abban a legtöbb szakember egyetért, hogy nem szabad, nem érdemes ezt a változást siettetni ...

Először is, a kisbabád akkor és ott fog aludni, ahol éppen neki tetszik. Amikor éhes és álmos, egyáltalán nem számít neki semmilyen körülmény. Nagy valószínűséggel nem fogod tudni programozni az alvásidejét – kivéve ha nagyon szerencsés vagy -, de arra figyelj, hogy néhány óránként felkeljen enni.

Az édesapák szeretete és kötődése a babához egész más, mint az édesanyáké. Az ő esetükben kimarad az endorfintermelődés szülés után, csak az aggodalom gyötri őket feleségükért; nem szoptatnak.

Amikor az első gyermekét várja a kismama, sok dologról még fogalma sincs. Sőt általában azt sem tudja, hogy gondolnia kellene rá, hiszen ezek az apróságok tapasztalat útján ragadnak ránk.

Gyakorló édesanyák számára végtelen örömforrás egy kisbaba, azonban számtalan nehézséggel találkoznak gyermekük születése után. Mondjuk, amikor épp a fogzási időszakát éli, gyakorta sír, nyugtalan és nagyon kipirosodott lehet a popsija. Sok mindenre gondol az ember ilyenkor, hogy mit csinálhat rosszul esetleg. Talán a fürdetésnél lehet a gond, ezért piros és kiütéses a bőre. Végül azonban mindenre megtalálod a választ édesanyád, közeli barátnőid segítségével vagy egyszerűen csak ráérzel, kitapasztalod magadtól. Fogzáskor például megváltozik a baba székletének összetétele és emésztettsége, ami irritációra hajlamosít. Ilyenkor a gyermekorvosok az javasolják, használjunk parabénoktól mentes, proteines visszazsírozó popsikrémet és rögtön enyhülni fognak a tünetek.