STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Babakötvény: Értékálló befektetés, garantált hozam (X)

2018-02-28

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Sok családnak fontos, hogy gyermeke számára előtakarékoskodjon: ha majd felnő, egyetemre megy, családot alapít, legyen mivel útjára indítani. 

 

 

Létezik egy igen kedvező befektetési lehetőség, mely

  • garantálja a gyermeknek félretett pénz értékállóságát,
  • államilag támogatott,
  • és magas kamatot is biztosít. 

 

Ez a Start-értékpapírszámla és Babakötvény együttes konstrukciója. Az állam 42.500,- Ft induló tőkét ad minden 2005. december 31.* után született gyermeknek a nevére szóló számla megnyitásakor. Értékálló, vagyis inflációkövető állampapírba, Babakötvénybe kerül a számlára befizetett minden forint egészen a gyermek 18 éves koráig. A szülők megtakarításait 3 százalékos kamatprémiummal honorálja az állam az infláció mértékén felül. Jelenleg a Babakötvény éves kamata 5,4 %, ami más befektetéshez képest kiemelkedően magas. Emellett minden évben a család által befizetett összegek 10 százalékát (max. évi 6 ezer forintot) is jóváírják a gyermek számláján. (A részletekről tájékozódjon a www.allampapir.hu oldalon.)

 

Számítások szerint, minden évben 3 százalék inflációt feltételezve, havi ötezer forint befizetésével 18 éven keresztül, kb. 2,3 millió forint takarítható meg Babakötvény befektetéssel, ami fedezhet pl. jó pár évnyi tandíjat.

 

A Start-értékpapírszámla a Magyar Államkincstár országosan 80 elérhető állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán személyesen nyitható. Előzetes regisztrációval és online időpontfoglalással az ügyintézés gyorsítható.

A számla megnyitásakor az alábbi dokumentumok bemutatása szükséges:

  • a szülő, törvényes képviselő vagy hozzátartozó, illetve a 16. életévet betöltött gyermek személyazo­nosságának és lakcímének igazolására szolgáló okmányai;
  • a gyermek lakcímkártyája;
  • a gyermek adóazonosító jelét tartalmazó adóigazolvány (amennyiben rendelkezésre áll).

 

Miért jó a Babakötvény?

  • bármilyen kis összegért lehet venni Babakötvényt, mert alapcímlete 1 forint;
  • a befizetendő összegnek nincs alsó és felső korlátja;
  • bármikor vásárolható, amikor épp rendelkezésre áll megtakarítható összeg;
  • a Babakötvényen elért kamatjövedelem adó- és illetékmentesen felvehető;

 

 

* 2006. január 1. előtt született gyermek számára is nyitható Start-értékpapírszámla. A részletekről a www.allamkincstar.gov.hu oldalon tájékozódhat.

Ajánló