babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Terméketlenné tesz az otthonom?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az álompasi és az álomotthon is a Tiéd, mégis valami akadályozza, hogy családdá váljatok. Gondoltál már rá, hogy a hibát a lakásban keresd? Cikkünkben megtudhatod, mire is gondolunk pontosan.

A falak


A vízalapú festékek, hígítók és lakkok összetevőiknek köszönhetően megzavarhatják a menstruációs ciklusod, illetve csökkenthetik a sperma minőségét.


Az ágy


A matracokon és kanapékon egy égésgátló réteg van, ami a biztonságot szolgálja. Viszont amikor kisbabát szeretnél, nem a legszerencsésebb, hogy nap mint nap ezzel a vegyi anyaggal érintkezel. A fekvőhely kiválasztásánál törekedjetek a biopamut anyagú matracok kiválasztására.


A szappan


Azoknak a szappanoknak, tisztítószereknek, fogkrémeknek a használata, amelyek triklozánt tartalmaznak, jelentősen csökkentik a teherbeesés esélyét. A triklozán ugyanis, ha bejut a szervezetbe, összezavarja a hormonokat, és kisebb valószínűséggel leszel termékeny. Sajnos nem csak Rád jelent veszélyt ez az alkotóelem, hanem a párodra is, ugyanis a spermaszámot is befolyásolhatja. Mielőtt bevásároltok a drogáriában, nézzétek meg, hogy mely termékek nem tartalmaznak triklozánt, és lehetőség szerint válasszátok azokat!


Műanyag ételtárolók


A biszfenol a már széles körben ismert a spermaszámra, illetve a petefészekre gyakorolt kártékony hatásáról. Sajnos a legtöbb műanyag ételtárolóban, palackban megtalálható, így nagyon körültekintően kell vásárolni.


Zuhanyfüggöny


Jelen esetben a ftalát a bűnös. Az alacsony spermaszámú férfiakról vérvizsgálat során kiderül, hogy vérüben általában ftalát található. Ftalátot azonban nem csak a zuhanyfüggöny tartalmaz, hanem számos műanyag, körömlakk, sőt még építőanyagok is. Cseréld hát a műanyag edényeinket és poharainkat üvegre! Ügyelj rá, hogy ha mikrohullámsütőben melegítesz ételt, akkor is inkább üvegedényt használj a műanyag doboz helyett. Ami pedig a zuhanyfüggönyt illeti, érdemes eleve zuhanykabint tervezni a lakásba.  

Ajánló

Próbáld ki őket!
A napi rutin visszaállítása
Érvek mellette.

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Bárki, aki elindít egy érzést benned, valójában csodát hoz az életedbe. Légy hálás érte, mert olyat mutat, amit eddig még nem éreztél - hisz minden megismételhetetlen. A mosoly, ahogyan rád néz, vagy épp megölel... kétszer nem történik meg ugyanaz.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!