babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció
Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Az ikerterhesség olyasmi, ami mellett senki nem megy el szó nélkül. Az édesanyák, illetve leendő szülők kétféleképpen élik meg ezt az állapotot. 

Az egyik csoport majd’ kiugrik a bőréből, hogy egyszerre kettő, vagy akár három gyermeke lesz, míg mások sokkot kapnak a hír hallatán.

 

Az ikrek megfoganása mesterséges megtermékenyítés esetén gyakoribb, de ez nem jelenti azt, hogy természetes úton ne fordulna elő.

 

Miből lehet sejteni?

 

Ha a családban anyai ágon volt példa ikerterhességre, illetve ikrek születésére, akkor lehet rá számítani, hogy a történelem megismétli önmagát. Amennyiben az apa családjában volt ikerpár, az ebben az esetben nem számít. Persze véletlenek lehetnek, de a gének nem tehetnek róla.

 

Mesterséges megtermékenyítés esetén is igen nagy az esély arra, hogy egyszerre több petesejt is megtermékenyül, így a várandós szülőpár néhány hónap múlva 2-3 gyermek édesanyja és édesapja lesz.

 

Kockázatok

 

Alapvetően azt gondolom, hogy az ikerterhesség maga a csoda. Ettől függetlenül azonban számos komplikációval járhat együtt, így automatikusan magas kockázatúnak sorolják be ezeket a terhességeket. A komplikációk ugyan valószínűbbek, de egyáltalán nem biztosak.

 

Ha ikerbabákat vársz, biztos, hogy gyakrabban fognak vizsgálni, mintha egyetlen gyermeket hordanál a szíved alatt. Ez viszont nem feltétlenül rossz. Persze kellemetlen folyton a kórházat látogatni, főleg amikor már nagy a pocak, de kitüntetett figyelemben részesültök gyermekeitekkel.

 

Akárhogy is éled meg a percet, amikor megtudod, hogy ikreid lesznek, abban biztos lehetsz, hogy különös kincset kaptál, még ha az első idők nehezebbek is.

Ajánló

Találd meg a Neked megfelelőt!
A szülés egyértelmű jelei
Mit is jelent pontosan ez a kifejezés?

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb...

- Anthony Robbins -

A legjobb baba ajándék!