babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogyan tároljuk az anyatejet?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha az első gyermeked hoztad világra, idegenkedhetsz a mellszívástól. Viszont amint elsajátítod, imádni fogod. Arról nem is beszélve, hogy ha sok tejed termelődik, a tárolással kikerülheted azt, hogy kárba vesszen az anyatej.

Igyekszünk cikkünkben segíteni nektek, és az esetlegesen felmerülő kérdéseket megválaszolni.

 

Hogyan és mikor kezdjem?


Érdemes kis mennyiséggel elkezdeni, akár egy héttel a szülés után. Az etetést elkezdheted a korábban cumisüvegbe tett anyatejjel, majd miután az elfogyott, szoptasd meg a kisbabádat. Ha így teszel, már egész korán hozzászoktatod gyermeked a cumisüveghez.

Hogyan tároljam az anyatejet?


Használj anyatejtároló zacskókat vagy poharakat! A zacskó valamivel praktikusabb, hiszen kisebb helyen elfér, mint a pohár, tehát akár több adagot is tarthatsz egyszerre a hűtőben. Akármelyiket is választod, javasoljuk, hogy különböző mennyiségű anyatejed tárolj, hogy ha kisbabád már csak néhány kortyot szeretne, ne kelljen kiönteni túl nagy mennyiséget.

Mennyi ideig tárolható az anyatej?


Hűtőszekrényben, +4 -5 0C fokon 24 óráig tartható el az anyatej. A hűtőszekrény ajtaja nem a legjobb hely az anyatej tárolására, ugyanis ott más a hőmérséklet, mint a készülék belesjében.

Lefagyaszthatom az anyatejet?


Igen, de célszerű a hűtőszekrény fagyasztórésze helyett fagyasztóládában tárolni az anyatejet. -20 -24 0C fokon akár három hónapig is tárolhatjuk kisbabánk táplálékát.

Ajánló

Ne feledkezz meg róla!
Hogyan legyünk úrrá rajtuk.

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!