babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Kisbabám van!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Megszületett a kisbabád, és nem úgy éled meg, ahogy azt korábban elképzelted? Ne okold Magad! Újdonsült szülőnek lenne korántsem egyszerű, ezt bizonyítja cikkünk is. 

Gyakorló édesanyákat kérdeztünk a babázás legszebb pillanatairól és árnyoldalairól.

 

„A legjobb: megölelni őt. A legrosszabb: amikor fogalmam sincs, miért sír.” (Barbara)

 

Az anyaság a legnagyobb örömforrás! Ami az árnyoldalát illeti, megőrjít, hogy etetés közben folyton arra kell figyelnem, vajon jól tartom-e a fejét.” (Kitti)

 

Új életet hozni a világra, a legfelemelőbb érzés, amit el tudok képzelni. Viszont ott a folytonos aggódás, hogy elrontok valamit.” (Maja)

 

„A legjobb? Hát ő maga! A legrosszabb pedig a sok kéretlen jó tanács.” (Eszter)

 

„Imádom azokat a pillanatokat, amikor a karomban tarthatom őt, és csak csodálom. Az éjszakáinknál rosszabbat viszont el sem tudok képzelni. De egyszer túl leszünk rajta! ” (Virág)

 

„Naponta tízszer lebukja magát. Nincs annyi ruha a szekrényben, amennyit rá kellene adni. Amikor rám mosolyog, minden nehézségért kárpótol.” (Bettina)

 

„Egymás megszállottaivá váltunk a kisbabámmal. Igazi szeretet, amit érzek. A legrosszabb része, amikor el kell intéznem valamit, és mással hagyom otthon. Olyankor bűnösnek érzem magam.” (Sára)

 

„A legjobb: a mosolya. A legrosszabb: a műsoros pelenka ’illata’.” (Nóra)

 

„Csodálatos, hogy már ő is az életem része. Viszont amikor sír, sokszor én is vele sírok.” (Dorottya)

 

„A legszebb dolog, amit valaha átéltem. Csodálatos, de tényleg. Az egyetlen, ami kikészít, a rokonok sokasága, és persze mindenki látni akarja őt. Én pedig ilyenkor levegőért kapkodok.” (Brigi)

 

„Amikor megélhettem a pillanatot, ahogy egymásra néztek a nagyobbik fiammal, úgy éreztem, teljes vagyok. Viszont amikor azzal szembesülök, hogy meg kell osztanom a figyelmem a két gyerekem között, komoly dilemmával küzdök.” (Klaudia)

 

A fenti mondatok is azt bizonyítják, hogy egy kisbabával sem fenékig tejfel az élet. De a csoda, amit megélhetünk általuk, a legszebb érzés, amit valaha kívánhatunk. 

 

A cikkben szereplők nevét megváltoztattuk.

 

Ajánló

Készítsd el, hasznos!
Mindennapokról őszintén.
Olvasd el bevált tippjeinket!

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

Ha van egy álmod, megvalósíthatod, senki sem fog vissza. (...) Te döntöd el, hogy a saját korlátaid meddig terjednek, és hogy melyiket mikor döntöd le. Ha törődsz a belső békéddel, lassan azt veszed észre, hogy már nincsenek gátak, csak te vagy és a vágyaid, amelyek sorra megvalósultak.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!