STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHET? ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Így készíts ízletes, különleges zöldségeket!

2015-10-02

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Unod már a sok zöldséget, de tudod, hogy a babád fejlődéséhez szükség van rá? A nyers zöldségek helyett válassz sült zöldségeket. 

Nem csak paradicsomot, paprikát, uborkát tudsz enni, hanem sokkal különlegesebb ízeket is a tányérodra tehetsz, például padlizsánt, cukkinit, hagymát, sütőtököt, brokkolit, stb.

 

Lássuk, hogy a legjobb elkészíteni a kiválasztott zöldségeket.


Magas hőfok


Minél magasabb hőfokon készíted el a sült zöldségeket, annál ropogósabbak lesznek. Ha vékony karikákra vágod a padlizsánt, burgonyát, cukkinit és hagymát, akkor úgy fogod érezni, mintha chipset ropogtatnál, csak egészséges formában!


Zsiradék helyett sütőpapír


A sütőpapírtól ugyanúgy nem ragad le az étel, mintha zsiradékot használnál. Ráadásul, ha sütőpapírt teszel a zöldségek alá olaj, vagy zsír helyett, abban is biztos lehetsz, hogy nem csak ízletes, de kalóriaszegény, tápláló vacsorát fogsz feltálalni.


Formai követelmények


Vágd a zöldségeket olyan formájúra, amilyenre csak szeretnéd. Csak a fantáziád szabhat határt. Karika, kocka, hosszúkás forma, virágalak, stb. Az egyetlen elengedhetetlen feltétel az, hogy minden zöldséget ugyanolyan méretűre vágj, hogy egy időben készüljenek el.  


Fűszerek


Ha összevágtad a kiválasztott és megkívánt zöldségféléket, akkor dobd be őket egy tálba, önts rá olíva olajat, és fűszerezd kedvedre sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Keverd össze a zöldeket, hogy mindenhol jól átjárja a fűszer, majd öntsd át a tepsibe és süsd meg.


Jó étvágyat kívánunk!

Ajánló

Mikor lehet elkezdeni?
Tippek, ha kifogytál az ötletekből.