babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Bőrproblémák a várandósság alatt

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Sok kismama küzd bőrproblémákkal a terhesség alatt. Pattanások, kiszáradt bőr, terhességi csíkok (striák), és még sorolhatnánk.

Pattanások

A pattanások megjelenése főként az első trimeszterben jellemzőek. A hormonoknak köszönhetően „díszítik” a kismamák arcát, hátát, karját. A várandósság negyedik hónapjától már hozzászokik a szervezeted a hormonváltozásokhoz, és általában a pattanások is eltűnnek. A bőr pedig friss, és üde lesz!
 
Mit tehetünk ellene?

Mivel hormonok okozzák a mitesszereket és a pattanásokat, így nem sok esélyünk van eltüntetni azokat. Arctisztítás a kozmetikusnál, rendszeres bőrradírozás, gyulladáscsökkentő pakolások és a folytonos tisztántartás a legtöbb, amit tehetünk. Ha mindezek ellenére sem akarnak eltűnni az arcodról a pöttyök, ne keseredj el, gondolj arra, hogy ez csak átmeneti állapot.

Száraz bőr

Ahogy a pattanásokért, a száraz bőrért is a hormonok a felelősek. Különösen télen jellemző, amikor a hideg szél egyébként is kifújja az arcbőrünket.

Mit tehetünk ellene?

Víz, víz, víz! Igyunk meg naponta legalább 3 liter vizet! Nem csak a bőrünknek teszünk jót ezzel, hanem az emésztésünknek és a kisbabánknak is. Ha már a könyöködön jön ki a sok víz, akkor is igyál! A folyadékon kívül, naponta minimum kétszer használj hidratáló krémet!

Terhességi csíkok, striák

Minden kismama rémálma, hogy bőre szétszakad a hirtelen súlynövekedés miatt, és terhességi csíkok jelennek meg rajta. Ezek a csíkok valóban zavaróak tudnak lenni, ugyanis általában sokkal sötétebb színűek, mint a többi bőrfelület, és nem csak a hason láthatóak, hanem gyakran a melleken, csípőtájékon és a combokon is.

Mit tehetünk ellene?

Ahogy a száraz bőr csodaszereként is emlegettük már, igyunk sok vizet. A víztől a bőrünk rugalmassá válik, kevésbé, vagy egyáltalán nem szakad. Már a terhesség legelejétől kenjük a kényes bőrfelületet striák elleni krémmel. Szinte minden nagyobb kozmetikai márka piacra dobott már egy-egy ilyen készítményt, szóval bőven van miből válogatni. És a harmadik ellenszer: ne hízzunk el! Mozogjunk, és igyekezzünk csak annyit hízni, amennyi a baba fejlődéséhez szükséges.

Ajánló

A szárazbabtól a bazsalikomig.
Természetes, olcsó, és jó szórakozás is!
Gyermekáldás luxuskörnyezetben.

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Azt szoktuk mondani: jó természetük van. A jóra vannak hangolva. Életörömre. (...) Tedd csak fel az "áldott szemüvegedet", s máris látod, hogy süt a nap, hogy sok öröm és emberi jóság van.

- Müller Péter -

A legjobb baba ajándék!