STRATÉGIAI PARTNERÜNK A KULCS PATIKA! KLUB KÁRTYÁNK ELÉRHETŐ ORSZÁGOS HÁLÓZATÁBAN! Kattints!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?
A születés előtti fejlődés idején az embrió nem specializálódott alap-sejtekből épül fel, melyeket őssejteknek nevezünk. Ezek a sejtek fokozatosan alakulnak egyes szövetek sejtjeire és olyan szervekre, mint például a szív, bőr, vér, izom vagy agysejtek. A születés után ezekből az őssejtekből néhány a szervezetben marad, ezek a vérképző sejtek.

A köldökzsinórvér megmentheti a gyermek életét, több mint 80 súlyos megbetegedés gyógyítására alkalmazzák.

A köldökvér az újszülött vére, amely az elkötés után a köldökzsinórban és a méhlepényben marad. Általában a méhlepénnyel együtt semmisítik meg. A köldökvér kis részét pár alapvető biokémiai paraméter kivizsgálására használják, melyek az újszülött egészségi állapotát határozzák meg.

Az első köldökzsinórvér transzplantátumot 1988-ban használták fel gyógyítás céljából Párizsban. A beteg egy kisgyermek volt, aki komoly genetikai betegségben, Fanconi anémiában szenvedett. 

A vérképző sejtek átültetése ma több mint 80 féle megbetegedés gyógyításánál kerül alkalmazásra. A vérképző sejtek ma ismert forrásai a csontvelő vagy köldökzsinórvér.

mom ON board

1

Demi Moore és Ashton Kutcher Hivatalos és nem hivatalos szakítás

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!