babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Maradj mozgásban!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Már az edzés gondolatától is legszívesebben elrejtőznél a világ elől? Ha korábban aktív, sportos életmódot folytattál, nyilván számodra is furcsa, hogy hogyan mehetett el a kedved ennyire a mozgástól.

Ne aggódj, amit tapasztalsz, az teljesen normális. A várandósok fáradtsága ugyanis nem mítosz, hanem nagyon is valós jelenség.

 

Felmentés?

 

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ebben az állapotban fel vagy mentve minden mozgás alól. Ha a várandósságod előtt is sportoltál, akkor különösen fontos, hogy a kilenc hónap alatt se mondj le erről a tevékenységről, kivéve persze, ha orvosod másképp nem rendeli. A mozgás nagyon fontos ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, fitt kismama legyél, aki könnyen megbirkózik a szüléssel, és a baba születését követő regenerálódással.

 

A hangsúly a mértékletességen és a rendszerességen van. Most nem az a fontos, hogy megdöntsd egyéni rekordjaidat, a maratonra sem most kell felkészülnöd. Ez a néhány hónap a kíméletes mozgásról szóljon. Sétálj akár minden nap, ússz és jógázz!

 

Mozgásformák

 

A gyors gyaloglás és az úszás kiváló kardió mozgásformák, így ha érzel elég erőt magadban, akkor ne habozz, irány az uszoda, vagy az edzőterem. Ha azt érzed, hogy erre képtelen vagy jelenleg, akkor vegyél egy kismama dvd-t, és mozogj rá otthon! Ha pedig a párod hazaér a munkából, fogd meg a kezét, és kérd meg, hogy tegyetek egy nagy sétát ebben a szép tavaszi időben. Utóbbi programnak és sportnak is kiváló.

 

Ne felejtsd el, hogy az alkalomszerű mozgás nem egyezik meg a rendszeresen végzett sporttal. Szakíts időt a mozgásra hetente legalább három alkalommal. Lehet, hogy először nehéz rávenni magad, de később hálás leszel Önmagadnak.

 

Hajrá Csajok!

 

 

Ajánló

Választás a különböző éttermek kínálataiból
Fitten kismamaként is!
Strandolás a napozáson túl

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!

- Vida Ágnes -

A legjobb baba ajándék!