babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Hogy szokjak le a dohányzásról?

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Ha kisbabát tervezel, vagy már esetleg kisbabát is vársz, és ennek ellenére élsz ezzel az igen káros szenvedéllyel, akkor mielőbb hagyj fel vele!

Miért kell leszoknom a dohányzásról?

 

Tudjuk, hogy nem könnyű, sőt nagyon nehéz dolgod lesz, főként, ha évek óta cigarettázol. De hidd el, a csikk eldobása még sosem volt ilyen fontos, mint most.

 

A dohányzás növeli mindezek kockázatát:

 

vetélés
- koraszülés
- alacsony testsúlyú gyermek
- vérzés
- halvaszületés

 

Ha korábban már sokszor próbálkoztál, de mindig sikertelenül, akkor se add fel! Most menni fog! A cél, vagyis az egészséges gyermek lebegjen a szemed előtt. Ráadásul, ha 9 hónapig nem élsz e káros szenvedéllyel, később sem fog hiányozni, fel tudsz hagyni vele végleg.

 

Ha elhatároztad, hogy abbahagyod, akkor ne habozz, tedd meg most! Ne várj a holnapra, hétfőre, elsejére, azonnal kezdj neki! Csak így sikerülhet!

 

Mit tegyek, ha megkívánom?

 

Igen, jól sejted, elő fog fordulni, hogy úgy érzed, nem tudsz ellenállni a kísértésnek. Ilyenkor próbáld meg elterelni a gondolataid. Ha ez nem segít, akkor igyál meg egy pohár vizet, vegyél be egy rágót, vagy egyél magvakat! Legtöbbször a dohányzás, mint cselekvés fog hiányozni, ezért könnyen becsaphatod Magad és helyettesítheted az előbb felsorolt apróságokkal.

 

Kérjek segítséget?

 

Hivatalos segítségkérésre is van lehetőséged, de talán első körben kérd meg a párodat, illetve a családodat, hogy támogassanak. Például ne hívjanak cigarettázni, amikor ők éppen ezt teszik, vagy ne gyújtsanak rá a közeledben. Ha zavar, akkor arra is megkérheted őket, hogy ne is hozzák szóba előtted a témát. Biztos lehetsz benne, hogy mindenki örömmel fog segíteni Neked, hiszen égnek a vágytól, hogy kezükben tarthassák az új családtagot.

 

Hajrá! Mi szorítunk Neked!

 

Ajánló

A baba a 37. hét után már készen áll a születésre?
Hogyan küzdj meg az alváshiánnyal?

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Amikor megkérdezik, hogy ki vagyok, egyértelműen válaszolom azt, hogy egy lélek, aki hallgat az intuícióira, az érzéseire, és azok alapján halad előre.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!