babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Elkezdődött az óvoda és az iskola: itt a C-vitamin-pótlás szezonja! (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A szülők tapasztalatból tudják, hogy ha közösségbe jár a gyerekük, akkor jóval gyakrabban küzd különféle fertőzésekkel, elsősorban légúti megbetegedésekkel, mintha otthon lenne. Szeptemberben azonban újra indult a bölcsőde, az óvoda és az iskola, és vele együtt a fertőzések sorozata is.

 

Mit lehet tenni? Miképpen erősíthető a gyermek ellenállóképessége? Milyen vitamint válasszunk?

 

Érdemes C-vitaminnal támogatni a gyermek szervezetét

 

Gyermekorvosok és táplálkozási szakemberek azon a véleményen vannak, hogy ha naponta ötször változatosan táplálkozik a gyermek, akkor biztosított lesz a vitaminellátottsága. Azonban válogatós gyermekekkel igen gyakran találkozni. Feltehető a kérdés, hogy hány gyerek fogyaszt napi rendszerességgel kellő mennyiségű, C-vitaminban dús zöldséget és gyümölcsöt, télen és nyáron egyaránt? A szülők minden bizonnyal tudják a választ. Számos esetben tehát nem teljesül az, hogy a táplálkozás tökéletesen fedezi a vitaminszükségletet, így vitaminpótlásra lehet szükség.

 

Lényeges felhívni a figyelmet arra, hogy a hiányállapot megszüntetése általában hosszabb távú (néhány hónapon át tartó) folyamat, ami csak rendszeres pótlással valósítható meg.

 

Milyen C-vitaminos készítményt érdemes választani?

  • Vitamin akár már 1 éves kortól adható a gyermeknek, de a nyelési nehézségek miatt csak a folyékony forma alkalmazása jöhet szóba.
  • A folyékony forma a segédanyagok szempontjából is kedvező választás. A folyadék segédanyagoktól gyakorlatilag mentesen, „pure” formában juttathatja be a szervezetbe a C-vitamint.
  • A folyékony formájú készítmény életkorra és személyre szabható adagolást tesz lehetővé, és optimális választás abban az esetben is, ha két vagy több, különböző korú (kis)gyermek van a családban.
  • Fontos, hogy a C-vitaminos készítmény íze finom, és a gyermek által elfogadott legyen.
  • A fogak egészségére gondolva a cukormentes termékek mellett érdemes letenni a voksot. Elvárás, hogy a termék alkoholmentes legyen. Plusz előny, ha a termék nem tartalmaz tartósítószert, továbbá laktóz- és gluténmentes. Sok gumivitamin és rágótabletta tartalmaz mesterséges színanyagokat, mesterséges aromákat, ezért érdemes megnézi mit viszünk be akaratlanul a gyermek szervezetébe a vitaminokon kívül.
  • Lényeges az is, hogy a szervezetbe bejutó vitamin-mennyiség minél nagyobb arányban hasznosuljon. Ehhez segíthet hozzá a liposzómás formulációk alkalmazása. A liposzómák ugyanis fokozhatják a beléjük zárt vitamin felszívódását, és magasabb hatóanyag-koncentrációt eredményezhetnek a szervezetben.

 

Ajánló

Mire figyeljünk...
Alakítsd ki a napirendjét!
A titok, amiről tudnod kell.

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!