babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Játék és játékszerek… (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A játék maga a cselekvés melyet az ember egész életén át űz, fontos ismertetője, hogy ez egy szabadon választott foglalkozás. Ezt a tevékenységet segítik elő a játékszerek, amelyeket játékoknak nevezünk ezzel egy kalap alá helyezve a két fogalmat.

 

A kisgyermekek esetében bár a játék szabadon választott az otthoni játékszereket a szülők választják meg hozzá. Fontos, hogy megfelelően válasszuk ki csemetéink számára a játékszereket, amelyek végig kísérik őket a fejlődés lépcsőfokain. A jó játékszerek összpontosításra szoktatnak, fejlesztik a kognitív, a fizikai és mentális készségeket, képességeket.

 

Csörgők, Rágókák


Csecsemők számára az élénk színek, hangot adó különböző anyagú, tapintású játékszerek lehetnek a legmegfelelőbbek, amelyekkel az alapvető képességeiket fejleszthetik.


Készségfejlesztő játékok


Ezek a játékszerek sokszor konkrét fejlesztendő területet támogatnak, logikai gondolkodás, mozgásformák elsajátítása, problémamegoldás fejlesztése, finommotorikus koordináció fejlesztése. Mai világunkban rengeteg elektronikával működő játék kapható, de ugyanúgy hatékonyak és izgalmasak lehetnek a fa, vagy műanyag verzióik is.


Plüssök


A plüss figurák a valódi élőlényekhez hasonló formákként elősegíthetik a gyermekek számára az ismerkedést azzal, amit nem, vagy csak ritkán érnek el. Sok esetben alakulhat ki a már érzelmileg fejlett kigyermeknél kötődés a plüssfigurához, ami akár segítheti később az egyes helyzetek elfogadását. Továbbá a szerepjátékban veszik hasznát a puha plüssjátékoknak.


Gurulós játékok


A gurítható, vagy húzható gurulós játékok fejlesztik a finommotorikus képességet, koncentrációt, a figyelmet. Elősegíthetik a járást és a koordinációt is erősítik.


Építős játékok


Szerkezetét tekintve ezek lehetnek a legegyszerűbb, de a legbonyolultabb játékok is, a gyermekek fejlesztésében nagy szerepet játszanak ezek az eszközök (kockák, építős figurák) Elősegítheti a kéz és szem koordinációját, fejleszti a térlátást a kreativitást és a geometriai gondolkodást is.

 

Megtaláltad gyermeked, unokád, keresztgyermeked számára melyik a megfelelő kategória látogass el weboldalunkra és válogass az elérhető játékok közül.

Ajánló

Mire figyeljünk...
Türelmetlenül várjuk, de ne siettessük!
Alakítsd ki a napirendjét!

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Kezdem megérteni, hogy az egész élet csak egy játszma, amelyet olyan ügyesen és jól kell megjátszanom, hogy örömöm teljék benne. Ha vesztek, vállat vonok és nevetek, ha pedig nyerek, ugyancsak nevetek. Bárhogy is van, azon leszek, hogy tréfásan fogjam fel a dolgokat.

- Jean Webster -

A legjobb baba ajándék!