babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Ok a mozgásra!

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A mozgás jótékony hatásairól bizonyára sokat hallottál már. Ha a baba pocakodba költözése előtt is mozogtál, és normális lefolyású a terhességed, akkor ezután se add fel!

Erősíted a szívét, és ha Te élvezed, ő is élvezi. Ha ezzel még nem győztünk meg, íme a többi ok:
  
- Valószínűleg kevesebbet fogsz hízni, mintha nem sportolnál.
 
- Könnyebb vajúdásra és szülésre számíthatsz. Jól hangzik, igaz? Természetesen erre nincs garancia, de az erős hasizmok, illetve a szív- és érrendszered fitten tartásának köszönhetően jobb az állóképességed, jobban bírod a terhelést.
 
- Kisebb eséllyel lesz gondod a vércukorszinteddel.

- A mozgással karban tartod az emésztésed.
 
- Jókedv – a sport örömet hoz az életünkbe. Felszabadít, vidámmá tesz. Nem csak Téged, hanem a babát is!

Kevesebb fájdalom: nagy valószínűséggel kevesebbet fogsz panaszkodni hát- és ízületi fájdalmakra, mint azok a kismamák, akik nem akarnak, vagy nem tudnak sportolni a várandósság alatt.

Több energiád lesz. Hihetetlenül hangzik, de egy „fárasztó” edzés után olyan leszel, mint akit kicseréltek. Jó értelemben, persze. A fáradtságnak nyoma sem lesz. Kivirulsz, feltöltődsz, és ezer örömmel állsz az újabb programok elébe.

- Egy amerikai cikk szerint, ha túlsúlyos a kismama, gyermeke nagy eséllyel lesz elhízott óvodás korára, vagy, ami még rosszabb, hajlamosabb lesz a cukorbetegségre, mint azok a társai, akiknek édesanyja túlzott súlyfelesleg nélkül élték át a 9 hónapot.

- Kisebb eséllyel lesz szükséged császármetszésre. A sport felkészít a szülésre. Ha mozogsz, csökkented a szülés közbeni komplikációk veszélyét.

- Az emberek büszkék lesznek Rád! Amikor meglátok egy kismamát sportolni, és szemmel láthatóan jól érzi magát tőle, mindig büszkeség tölt el, még akkor is, ha nem ismerem. A legtöbben így vannak ezzel, ezért sok mosolygós arcra számíts!

- Nem fogod Magad úgy érezni, mintha egy partra vetett bálna lennél. A sport fitt és szexi kismamát varázsol belőled.

Nos mamik, érdemes számításba venni a fent leírtakat, mielőtt a várandósság alatti sportot leírjátok!

A sport megkezdése előtt feltétlenül konzultálj nőgyógyászoddal!

Ajánló

A szárazbabtól a bazsalikomig.
Ne hagyd abba az edzést.
Hat új csodás szín, alkalmakhoz igazítva

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Mennyi múlik azon, hogy tudatosan figyeled magad. Hogy egyszerűen nem engeded meg magadnak azt, hogy elsunnyogd, hogy valami bánt. És igen, figyelni az érzéseidet tök szuper dolog, nyitottnak lenni meg egyenesen a megoldáshoz vezet, hiszen ha várod, jönni fog.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!