babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

9 hónap

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

A kismamák 85%-a arra vágyik, hogy természetes módon hozhassa világra gyermekét, és messziről kerülje el a császármetszést. Te is közéjük tartozol? Olvasd el tippjeinket, amelyekkel közelebb kerülhetsz a hüvelyi szüléshez.

A szülés ideje már a láthatáron, csupán néhány hét választ el a baba érkezésétől. A legboldogabbak akkor lennénk, ha a fennmaradó pár hetet egyszerűen kikerülhetnénk, és máris a karunkban tarthatnánk gyermekünket.

A terhesség áldott állapot. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne jelentkeznének kellemetlen fizikai tünetek. Ilyenek lehetnek többek közt: hányás, émelygés, aranyér és terhességi csíkok.

A várandósság alatt, valamilyen oknál fogva, gyakrabban kísérik álmok az éjszakáinkat. Ez ahhoz vezet, hogy reggel nem érezzük magunkat kipihentnek, hiszen egész éjszaka „ébren voltunk”. Nem beszélve arról, ha rémálmunk van.

Ahogy közeledik a nagy nap, a kismamákon kezd úrrá lenni a szüléssel kapcsolatos félelem. Az elsőszülők félelmét az ismeretlen táplálja, míg a másodjára illetve többedszerre szülőket pedig a tapasztalat. 

Megtudni, hogy babát vársz, a legcsodálatosabb pillanat. Miután az öröm a tetőfokára hágott, elkezdesz gondolkozni, hogy vajon mindazokból, amit az előző pár hétben elkövettél, ártott-e valami a babának.

Minden kismamát foglalkoztat, hogy hogyan tudhatjuk meg, hogy kisfiunk, vagy kislányunk fog születni. Sok népi hiedelem létezik ezzel kapcsolatban, de azért egyikre se vegyünk mérget.

Feltételezzük, hogy a kórházi szülést választottad. Néhány héttel a nagy nap előtt, pakolj össze mindent, amire szükséged lehet majd a szülés során és után. 

Egy szülési terv sokat segíthet a kismamának, hogy lélekben ráhangolódjon a szülésre és még idejében tisztázzon kérdéseket, hogy a szülés szép élmény lehessen.
Napjainkban egyre gyakrabban lehet itthon is hallani a bababarát kórházakról, de sok embernek ez a kifejezés még mindig nem mond semmit. 

GYORSKERESŐ

mom ON board

Napi

A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!

- Vida Ágnes -

A legjobb baba ajándék!